Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny vyhlašují v roce 2020 již sedmý ročník soutěže „Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“. Cílem této soutěže je podpora českých potravin a jejich výrobců a především vyzvednutí českých inovativních potravinářských výrobků. Prostřednictvím této soutěže bychom zároveň rádi inspirovali ostatní potravinářské společnosti k inovativnímu přístupu k práci.

 

Inovace jsou rozděleny do následujících kategorií:

a) Bezpečnost potravin;

b) Reformulace roku;

c) Potraviny pro zvláštní výživu.

 

Přihlášení výrobků do soutěže bude probíhat od 31. 3. do 30. 6. 2020. Podrobné informace o soutěži najdou zájemci na stránkách Potravinářské komory České republiky. Pravidla soutěže, vodítka pro zařazení do jednotlivých kategorií zůstávají stejná jako v roce 2019.