Přihlášení probíhá v termínu od 31. 3. 2019 do 30. 6. 2019

 

K přihlášce je nutné doložit:

 

1. V případě kategorie reformulace roku - laboratorní výsledky analýz výživových údajů výrobku v rozsahu: energetická hodnota, tuky, nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné kyseliny, vícenenasycené mastné kyseliny, transnenasycené mastné kyseliny, sacharidy, cukry, bílkoviny, sůl, vláknina potravy.

 

2. V případě kategorie bezpečnost a kvalita potravin a potraviny pro zvláštní výživu - výsledky laboratorní analýzy, které dokládají klíčovou vlastnost výrobku (například zvýšený obsah živin, nižší obsah kontaminantů, obsah klíčové složky apod.).

 

Pokud nelze doložit tuto skutečnost z důvodu dostupnosti metody, je možné tuto skutečnosti pouze prohlásit.

 

Pokyny: Nelze přihlásit výrobky zpracované inovativní technologií v každém ročníku soutěže, pokud je oblastí inovace právě tato technologie. Pokud je přihlašována směs na výrobek, který je dále podle receptury upraven ke konečnému zpracování, nebo složku do konečného výrobku, je vždy nutné v přihlášce uvést složení a výživové údaje jak směsi (složky), tak hotového výrobku a současně uvést doporučenou recepturu, kterou musí výrobce konečného výrobku dodržet, aby výrobek splňoval charakteristiku oceněného výrobku.

 

Hodnotitelská komise hodnotí jak směs/složku, tak i konečný výrobek.

 

Vyplněnou přihlášku zašlete nebo osobně doručte nejpozději do 30. 6. daného kalendářního roku na adresu: Potravinářská komora České republiky, Počernická 96/272, 108 03 Praha 10 – Malešice, s označením „Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“.

 

Zároveň ji zašlete elektronicky Ing. D. Gabrovské, Ph.D. na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

V případě dotazů kontaktujte, prosím, Ing. Danu Gabrovskou, Ph.D. na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu: +420 296 411 192, +420 737 287 004

 

Přihláška ve formátu docx

Přihláška ve formátu pdf